Κανονισμοί

1ο Μέρος

  1. Όλοι μπορούν να πάρουν μέρος στο πρώτο κομμάτι του διαγωνισμού με όσα ενυδρεία θέλουν, αλλά θα πιαστεί ως μια συμμετοχή στο διαγωνισμό. Για να μπορέσουν να λάβουν μέρος και άτομα εκτός Αθηνών παρέχουμε στους 4 που θα λάβουν μέρος στο 2 μέρος του διαγωνισμού την 10η Οκτωβρίου, αν μένουν μόνιμα σε απόσταση πάνω από 100km από την Αθήνα, μια διανυκτέρευση στις 9 Οκτωβρίου με πρωινό σε ξενοδοχείο δίπλα σε σταθμό μετρό ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo την ημέρα του διαγωνισμού.

 

  1. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν 3 φωτογραφίες από το εν ενεργεία ενυδρείο τους ή το ενυδρείο που θα φτιάξουν για τον διαγωνισμό (1 φωτογραφία το ενυδρείο με ανάλυση τουλάχιστον 2MP που να φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες του, ψάρια, ασπόνδυλα, φυτά και στοιχεία του βιότοπου, 1 γενική φωτογραφία και μια φωτογραφία για επιβεβαίωση της ιδιοκτησίας με μια κόλλα Α4 που θα αναφέρει «ΑGBAC και την ημερομηνία που τραβήχτηκε η φωτογραφία χειρόγραφα» δίπλα στο ενυδρείο, όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε jpg και όχι μεγαλύτερες από 4ΜΒ.

 

  1. Αναλυτική περιγραφή του βιότοπου, τι ψάρια περιλαμβάνει, τι ασπόνδυλα, τι φυτά και τα στοιχεία του βιότοπου, όπως επίσης και από πού πήρατε τις πληροφορίες για αυτόν τον βιότοπο.

 

  1. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές από 1/9 έως και βράδυ 21/9/2014

 

  1. Δεν επιτρέπετε καμία επεξεργασία στις φωτογραφίες, αν οι κριτές υποψιαστούν επεξεργασία της φωτογραφίας ο συμμετέχοντας θα αποκλείετε εξολοκλήρου από τον διαγωνισμό, θα απορρίπτονται μη καθαρές φωτογραφίες και ενυδρεία που έχουν εντελώς λάθος στοιχεία διάκοσμου ή μη συμβατά ψάρια.

 

  1. Αν δεν σας έχει έρθει email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας εντος 2 ημερών παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας γα να λύσουμε το πρόβλημα.

 

  1. 22-26/9 θα γίνει η κρίση από τους 3 Έλληνες κριτές υπό την επίβλεψη του Heiko Bleher , 30/9/2014 θα ανακοινωθούν οι 4 νικητές.

 

  1. Τα 4 καλύτερα ενυδρεία θα περάσουν στον μεγάλο τελικό που θα λάβει χώρα στο φεστιβάλ PetsInAction που θα πραγματοποιηθεί στις 10 έως 12 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo .

 

2ο Μέρος

Οι 4 διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να στήσουν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου έναν βιότοπο της αρεσκείας τους.

Η κρίση τους θα γίνει κατα 70% από τον HEIKO BLEHER μέσω διαδυκτίου, επι τόπου κατα 10% έκαστος θα κρίνουν ο Δημήτης Λυσίκατος και ο Δημήτρης Ιωάννου, με άλλο 10% διαδυκτιακά θα κρίνει και ο Κλεόβουλος Φλαμουρόπουλος.

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακοίνωση του νικητή.

 

Τρόπος κρίσης βιοτόπων

1. Ζωντανοί οργανισμοί : Σωστά ψάρια, ασπόνδυλα, φυτά (αν υπάρχουν) στο συγκεκριμένο βιότοπο. Σωστή ποσότητα για το συγκεκριμένο ενυδρείο κι αν μπορουν να ζήσουν μαζί.

2. Διακόσμηση βιοτόπων : Σωστό υπόστρωμα, πέτρες, ξύλα κι άλλα υλικά στο συγκεκριμένο βιότοπο. Τοποθετημένα σωστά και σε σωστή αναλογία μεγέθους.

3. Συνολική εικόνα/υγεία του ενυδρείου.